joi, 18 mai 2017

Doar cateva ganduri

     Stau intinsa in pat incercand sa adorm pentru a trece timpul mai repede. Totusi niciodata nu poate fi atat de usor pe cat as spera. Mult prea multe ganduri ce incercam sa le inhib, sperand ca vor disparea total, imi vin in minte. E ora 2 AM deja. Nu imi pot aminti cand m-am bagat in pat dar stiu ca au trecut deja aproximativ doua ore.

     Stau si ma intreb cum pot oamenii sa se multumeasca doar cu asta. Cum pot oamenii sa fie multumiti sa traiasca doar din satisfacerea instinctelor. Cum pot sa munceasca pentru altcineva toata viata si sa fie multumiti ca au o pensie la batranete atat de mica din cauza inflatiei?
     Cum se pot mintii singuri ca exista cineva "in ceruri" care ii protejeaza mereu desi se intampla atatea aici pe pamant? Cum pot crede ca acea divinitate din ceruri ne iubeste pe toti, dar daca nu il laudam mereu, daca nu ascultam poruncile lui sau daca uitam de el (deoarece aceasta lume este deja distrusa si avem multe alte lucruri de care sa ne facem griji) vom arde in chinuri? Cum pot sa ignore tot aurul si toti banii avuti de preotii care ar trebui sa fie slujitorii acestei divinitati ce ne iubeste in timp ce sunt atat de multi copii care nu au ce manca? Nu zic ca biserica nu are si partile ei bune. Biserica calmeaza(manipuleaza, daca imi permiteti sa folosesc un limbaj mai brutal) populatia. Biserica le da sansa oamenilor slabi sa creada ca cineva are grija de ei, si ne convinge ca trebuie sa fim buni pentru a nu ajunge in iad, unde sufletul nostru va fi chinuit etern. Biserica este intradevar buna uneori si respect acest lucru. Probabil fara ea ar fi existat multe persoane care ar fi cedat psihic.
     Nu vreau sa jignesc pe nimeni prin ce am scris. Totusi cum puteti sa fiti buni doar pentru a ajunge in rai si sa va considerati cu adevarat buni? Ce inseamna a fi bun defapt? 

     Deasemenea ma intreb cum acceptam faptul ca sistemul educational este facut sa te faca sa inveti doar ca un robot totul? Omul a evoluat sa puna si punand intrebari! Totusi am tot auzit la preoti si profesori de religie in scoli "crede si nu cerceta". Deasemenea de la diversi profesori "asta e teoria si trebuie invatata", fara sa ti se explice si logica. Am fost socata cand am vazut ca pana si la Literatura Romana li se dau copiilor sa invete comentarii roboteste, in loc sa fie pusi sa le gandeasca singuri si sa isi spuna parerea. Cum poti sa ii dai unui copil sa citeasca o nuvela/poezie/etc.. si sa apoi cand ar trebui sa isi exprime el parerea despre acea opera literara, sa il pui sa invete pe de rost un comentariu predat. Care este logica? Ce invata defapt acel copil? Singurul lucru cu adevarat invatat in scoli este exersarea memoriei. Nu dau vina pe profesori. Sunt perfect constienta de faptul ca nu pot schimba nimic din programa scolara, si deasemenea nu prea cred ca poti sa stai sa te gandesti atent la copii cand ai un salariu atat de mic si probabil multe alte probleme. Ati observat ca subiectele de bac sunt din ce in ce mai usoare in fiecare an? Cum putem accepta ca in loc sa rezolvam probleme sistemului educational doar facem subiectele mai usoare? Unde vom ajunge in acest mod?

     Acestea sunt putinele din problemele reale care exista in acest moment.
     

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu